Sagen Holgersen

Handlingen udspiller sig i en mindre norsk by, der på mange måder minder om mindre lokalsamfund i Danmark. Man forledes til at tænke på tv-serien ”En By i Provinsen”.

I Sagen Holgersen møder vi en autoritær politidirektør og hans jurister, redaktøren for lokalavisen og andre politimesteren må forholde sig til i det daglige, og – ikke mindst – vi bliver kendt med Ole Viks gryende kærlighed, Hilde Ramnes.

Politimesteren er en godmodig, brummende, kraftig mand af den lidt gammeldags slags med et varmt glimt i øjet og omsorg for sine folk og kommunens indbyggere. Han er midt i halvtredserne og skilt. Vi følger hans indledning til et kærlighedsforhold til Hilde, en munter kvinde, der arbejder med hundetræning. Ole er retlinjet, men ikke uden fejl. Han tramper af og til i klaveret, hvilket er med til at give ham en meget menneskelig profil.

Politimesterens border collie, Birk, følger ham overalt. Hunden er ikke autoriseret politihund, men har en baggrund som arbejds- og hyrdehund. Ole bruger ham af og til i arbejdsmæssige sammenhænge, og kalder ham i spøg for sin ”medhjælperassistent.”

 

Jørgen Jæger, Sagen Holgersen. ISBN 9788792122001. Pris 49,- kr. (Bestil venligst per email)

 

Tracy Quan, Høje hæle og laktaske. ISBN 9788792122049. Pris 99,- kr. (Bestil venligst per email)