En god muslimsk hustru

Egentlig skulle Jacky holde ferie med sin kæreste, Dave, men de bliver skilt fra hinanden i bussens trængsel, og hun forstuver foden i kampen om at komme ud af bussen.

En høflig, smuk, ung ægypter ved navn Omar hjælper hende. Det var kærlighed ved første blik. Jacky tilbringer ti dage sammen med Omar og hans familie. De muslimske skikke er spændende og gæstfrihe­den stor. Grebet af betagelse gifter hun sig med ham, før hun vender hjem til sine forældre i England for at fortælle, hvad der er sket.

Jacky var 23, da hun kom til Ægypten for at holde ferie og opleve Mellemøstens mystik. Med en naivitet som kun en ung forelsket kvinde fra et vestligt demokrati kan udvise, følger Jacky sin forelskelse i en ung ægyptisk mand og den uskyldige ferie i Ægypten forvandler sig til et sandt mareridt.

I løbet af de næste seks år vokser hendes galante mands over­greb med støtte i kulturen. Først da det går op for hende, at hendes børn også vil komme til at lide under opvæksten i denne familie, tager hun sig sammen og flygter med sine to små piger.

En gribende fortælling fra en kvinde, der har gennemlevet det, og nu ønsker at andre drager nytte af hendes erfaringer.

 

Jacky Trevane, En god muslimsk hustru. ISBN 9788792122070. Pris 125,- kr. incl. moms.