Leksis - en god historie

En god historieEgentlig skulle Jacky holde ferie med sin kæreste, Dave, men de bliver skilt fra hinanden i bussens trængsel, og hun forstuver foden i kampen om at komme ud af bussen.

En høflig, smuk ung ægypter ved navn, Omar, hjælper hende. Det var kærlighed ved første øjekast. Jacky tilbringer ti dage sammen med Omar og hans familie. De muslimske skikke er spændende og gæstfrihe­den stor. Grebet af betagelse gifter hun sig med ham, før hun vender hjem til sine forældre i England for at fortælle, hvad der er sket.

Jacky var 23, da hun kom til Ægypten for at holde ferie og opleve Mellemøstens mystik. Med en naivitet som kun en ung forelsket kvinde fra et vestligt demokrati kan udvise, følger Jacky sin forelskelse i en ung ægyptisk mand og den uskyldige ferie i Ægypten forvandler sig til et sandt mareridt.

Da Jacky kommer tilbage til Kairo, meget imod hendes for­ældres vilje, er hun fuld af håb, planer og drømme for frem­ti­den. En ung blond kvinde med blå øjne kommer dog aldrig til at pas­se ind i livet i en fattig forstad til Kairo, hvor kvinder altid går med bøjet hoved og dækket til i traditionelle klædedragter.

I løbet af de næste seks år vokser hendes galante mands over­greb med støtte i kulturen. Først da det går op for hende, at hendes børn også vil komme til at lide under opvæksten i denne familie, tager hun sig sammen og flygter med sine to små piger.

 

En gribende fortælling fra en kvinde, der har gennemlevet det, og nu ønsker at andre drager nytte af hendes erfaringer.

Historien slutter ikke helt selv nu hvor Jacky er tilbage i England. Hendes tidligere mand har fået udstedt en fatwa og jager hende i England via brev, telefon og internettet. Selv under pseudonymet, Jacky Trevane, lykkedes det hendes mand at op­spo­re hende. Forfatterens hjemmeside (www.fatwajtrevane.com) er nu lukket, og hun er flyttet til en ny adresse.
Hjemmeside af AWORK Webbureau